Στροφή ως προς τις προηγούμενες θέσεις του αναφορικά με την Ελλάδα και τα ευρωομόλογα έκανε ο Μάρτιν Σουλτς, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για τη στάση που θα τηρήσει σε περίπτωση που οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίσουν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.
Ο κ. Σουλτς εξέφρασε την άποψη πως μετά από το Eurogroup της Μάλτας θα μπορέσουν να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις για την Ελλάδα. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει όλες οι πλευρές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.
Όπως επισήμανε, η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη θα εξαρτηθούν «από το βαθμό στον οποίο θα εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις στη Ελλάδα».
Ο πρόεδρος του SPD ήταν προσεκτικός στη συνέντευξή του, επιβεβαίωσε πάντως, έμμεσα ότι υπάρχουν διενέξεις στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης για το ελληνικό ζήτημα.

Ο Σουλτς ρωτήθηκε κατά πόσον ευσταθούν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε απειλήσει με αποχώρηση των Σοσιαλδημοκρατών από την κυβέρνηση εάν ο Σόιμπλε θα εξακολουθούσε να παρεμποδίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ενώ διέψευσε κάτι τέτοιο, άφησε έμμεσα να εννοηθεί ότι όντως υπήρξε διένεξη μεταξύ Σόιμπλε και Γκάμπριελ.