Στόχος της οργής των πολιτών της Βενεζουέλας έγινε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, καθώς στη διάρκεια περιοδείας του στην πόλη Σαν Φελίξ με ανοιχτό αυτοκίνητο, του πέταξαν αβγά και πλησίασαν απειλητικά το όχημα.

Η περιοδεία του Μαδούρο μεταδίδονταν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, η οποία μόλις ξεκίνησαν τα επεισόδια, άλλαξε πλάνο, δείχνοντας το άγαλμα του Μπολιβάρ.

Η Εθνοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 15χρονο, έναν 17χρονο και άλλους τρεις ηλικίας 18, 19 και 20 ετών γιατί πετούσαν «αιχμηρά αντικείμενα» στον Μαδούρο.

«Ο δικτάτορας πρέπει να βγεί από το Μιραφλόρες (σ.σ. προεδρική κατοικία) για να δεί πως οι πολίτες τον έχουν αποκηρύξει» έγραψε στο twitter ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρανσίσκο Σκούκρε. «Δεν μπορούν να αποθεώσουν τον άνθρωπο που ευθύνεται για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία μας» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Βενεζουέλα βιώνει τη μεγλύτερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων ετών, ενώ πριν από λίγες μέρες ο Μαδούρο αφαίρεσε τις εξουσίες της Εθνοσυνέλευσης οι οποίες πέρασαν στην κυβέρνησή του. Ωστόσο, μετά από διεθνή κατακραυγή, η απόφαση ακυρώθηκε.