Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις ανθρώπους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι βοηθούσαν έναν φερόμενο ως ισλαμιστή μαχητή να προετοιμάσει βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών ή στρατιωτών, ανέφερε το περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο επικεφαλής της δημόσιας εισαγγελίας στην πόλη Τσέλε (βόρεια Γερμανία) δήλωσε σήμερα πως εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δύο άνδρες και μία γυναίκα που θεωρούνται ύποπτοι ότι βοηθούσαν να προετοιμαστεί μια σοβαρή βίαιη ενέργεια εναντίον του κράτους.

Το γραφείο της εισαγγελίας, με το οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

Οι γερμανικές αρχές έχουν τεθεί σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής από τον Δεκέμβριο, όταν ισλαμιστική επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ υπέστη επίθεση με εκρηκτικά την Τρίτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα. Τρεις πανομοιότυπες επιστολές στα γερμανικά βρέθηκαν κοντά στο σημείο οδηγώντας στην υπόθεση ότι υπήρχε πιθανόν ισλαμιστικό κίνητρο.

Δεν υπάρχει κάποια υπόνοια στο ρεπορτάζ του Focus ότι οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν συνδέονταν είτε με την επίθεση στο Βερολίνο είτε με εκείνην στο Ντόρτμουντ.

To Focus ανέφερε πως οι τρεις ύποπτοι –από το Αφγανιστάν (27 ετών), από την Τουρκία (27 ετών) και από τη Γερμανία (25 ετών)– συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης (χθες) σε τρεις διαφορετικές γερμανικές πόλεις και προφυλακίστηκαν.

Το περιοδικό ανέφερε πως φέρεται να υποστήριξαν έναν Γερμανό μέλος ενός υπερσυντηρητικού παρακλαδιού του ισλάμ τον οποίο η αστυνομία συνέλαβε τον Φεβρουάριο. Ο άνδρας αυτός είχε παραδεχθεί πως σχεδίαζε να δελεάσει αστυνομικούς ή στρατιώτες ώστε να τους παγιδεύσει και να τους σκοτώσει με αυτοσχέδια βόμβα.