Από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα και σήμερα, η Τερέζα Μέι είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν θα γίνουν εκλογές στην Βρετανία πριν το 2020.

Μάλιστα, πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου 2017 εκπρόσωπος της τόνιζε «Οι εκλογές δεν είναι κάτι που σκοπεύει να κάνει ή θέλει να κάνει».

Η ίδια μάλιστα δημοσίως τρεις φορές είχε αρνηθεί ότι θα γίνουν εκλογές.

30, Ιουνίου 2016:

«Δεν θα πρέπει να γίνουν εκλογές το 2020. Θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερότητα και κανονικότητα» είπε η τότε Υπουργός Εσωτερικών, κατά την έναρξη της εκστρατείας της για να γίνει ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος.

4 Σεπτεμβρίου 2016:

«Δεν πρόκειται να προκληθούν πρόωρες εκλογες. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα χρονικό διάστημα σταθερότητας. Για να ασχοληθούμε με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και να γίνουν αυτές το 2020» δήλωσε στον δημοσιογράφο του BBC Andrew Marr.

2 Οκτωβρίου 2016:

«Νομίζω ότι είναι σωστό ότι οι επόμενες γενικές εκλογές να γίνουν το 2020. Δεν πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια, έχει να κάνει με το τι είναι σωστό για τη χώρα. Νομίζω ότι τώρα γενικές εκλογές θα φέρουν αστάθεια στους πολίτες», δήλωσε σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Sunday Times».

πηγή: BBC, Independent