Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές του Συντηρητικού Κόμματος, η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα δεσμευτεί επισήμως ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ε.Ε. προς τη Βρετανία.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στο προεκλογικό μανιφέστο της η κυρία Μέι θα δεσμευτεί ότι η χώρα της θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της Ε.Ε. και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρει, επίσης, το ίδιο δημοσίευμα.
Με βάση τα νέα δεδομένα, για τους φοιτητές υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλης αύξησης στα πανεπιστημιακά δίδακτρα, έως και κατά 30%-40% περίπου. Επίσης, σχεδόν εξίσου σημαντικός θα είναι ο αποκλεισμός από τα φοιτητικά δάνεια, από τα οποία εξαρτάται η συνέχιση της φοίτησης για την πλειονότητα των σπουδαστών. Αυτά θα συμβούν αν όντως οι Ελληνες σπουδαστές αντιμετωπιστούν ως κοινοί αλλοδαποί. Μέχρι στιγμής οι Ελληνες -όπως και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες της Ε.Ε.- χρεώνονται επί ίσοις όροις με τους γηγενείς Βρετανούς και έχουν πρόσβαση στα φοιτητικά δάνεια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ξένοι φοιτητές στη Βρετανία θεωρούνται «international students» και χρεώνονται με πολύ υψηλότερα δίδακτρα.