Σε κλίμα αποθέωσης μίλησε στους υποστηρικτές του ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι άνθρωποι αποφάσισαν να με στείλουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από το 2016 στηρίξατε την υποψηφιότητά μου και μέσα σε ένα χρόνο ανατρέψαμε την πολιτική κατάσταση. Παραμείνετε αποφασισμένοι, θέλω να ενώσω όλους τους Γάλλους, αλλά πάντα δεν θα ξεχάσω εσάς. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατομμύρια πολίτες που με ψήφισαν.

Αυτό το αποτέλεσμα άνοιξε τον δρόμο για διαφορετικό μέλλον στην Ευρώπη. Οι ψηφοφόροι απέρριψαν τα δύο παραδοσιακά κόμματα στη Γαλλία», δήλωσε ο Μακρόν.

Αναφερόμενος στη Λεπέν δήλωσε: «Σημασία δεν έχει να ψηφίσεις ενάντια σε κάποιον, αλλά να ψηφίσεις για να ξεφύγεις από ένα σύστημα που τα τελευταία 30 χρόνια δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Γαλλίας».

Ο υποψήφιος πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τη σύζυγό του, ενώ ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους θέλοντας να εμφανιστεί ενωτικός.

«Ακουσα τις επιθυμίες σας για την πραγματική αλλαγή...θα μεταφέρω την φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη», είπε δηλώνοντας ότι έχει την βούληση να δώσει νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο.