Το παιδάκι φέρεται να απήχθη σήμερα το πρωί μέσα από νηπιαγωγείο της Λευκωσίας, χωρίς όμως να έχουν ακόμα πλήρως διευκρινιστεί οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το γεγονός.

Αναφέρεται αρχικώς πως ένα άγνωστο άτομο άρπαξε το παιδί και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο.

Η αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό και οι λοιπές αρμόδιες Αρχές του κράτους σε πλήρη κινητοποίηση. Εξάλλου, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για υπόθεση που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς ο πατέρας του 3χρονου ή 4χρονου είχε και στο παρελθόν σχεδιάσει την απαγωγή του παιδιού, απόπειρα όμως η οποία ανακόπηκε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Με δεδομένη την σοβαρότητα της κατάστασης και την εμμονή του απαγωγέα, είτε του πατέρα, είτε κάποιου άλλου ατόμου που ενεργεί κατόπιν σχετικών "εντολών", έχει τεθεί σε συναγερμό η Αστυνομία, με την ΜΜΑΔ, την Τροχαία, αλλά και την Λιμενική επί ποδός.

Εξάλλου, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το πολυτελές τζιπ κατευθύνεται προς την Λεμεσό. Σε κάθε περίπτωση, στήνονται συνεχώς μπλόκα της Αστυνομίας τόσο σε δρόμους όσο και στον αυτοκινητόδρομο, ενώ έχουν τύχει ενημέρωσης και όλα τα περάσματα προς κατεχόμενα, ενώ παράλληλα εναέρια μέσα επιτηρούν το οδικό δίκτυο.

Η πληροφορία περί απαγωγής του ανήλικου παιδιού ελήφθη περί τις 8:30 το πρωί.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Αστυνομία, τον Φεβρουάριο του 2016 είχε αποτρέψει κυριολεκτικά στο παρά '1 την σχεδιαζόμενη απαγωγή του παιδιού από την Κύπρο, καθώς το ανήλικο είναι τέκνο Κύπριας η οποία είχε νυμφευθεί με Νορβηγό, με τον οποίον όμως έλαβε διαζύγιο, αποσπώντας και την κηδεμονία του παιδιού, οπότε και επέστρεψε στην Κύπρο.Έκτοτε, ο Νορβηγός άρχισε να καταστρώνει σχέδια απαγωγής του παιδιού, κάτι που οδήγησε την ομάδα των απαγωγέων, μεταξύ των οποίων και μισθοφόροι στα κατεχόμενα, με την αστυνομία όμως να προχωρά σε 3 συλλήψεις, οι οποίες και ακύρωσαν τα σχέδια των δραστών, όταν εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές.

Πηγη: newsit.com.cy