Να 'χαμε, Να λέγαμε
Να 'χαμε, Να λέγαμε Ανδρέας Παπαδόπουλος Κώστας Παπαχλιμίντζος
Το Ελιζέ υποδέχεται σήμερα τον Μακρόν ως πρόεδρο της Γαλλίας
8in3tpzjtw3z8lx5w9j5
Διεθνή

Το Ελιζέ υποδέχεται σήμερα τον Μακρόν ως πρόεδρο της Γαλλίας

Πάνω από 1.500 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για την ασφαλή διεξαγωγή της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του

Αναβρασμός επικρατεί σήμερα το πρωί στο Ελιζέ, καθώς το γαλλικό προεδρικό μέγαρο πρόκειται να υποδεχθεί σήμερα τον νέο ένοικό του, τον Εμμανουέλ Μακρόν, 8ο πρόεδρο της Πέμπτης Δημοκρατίας.

Εν όψει της «αλλαγής φρουράς» στο μέγαρο, αλλά και λόγω φόβων για νέο τρομοκρατικό χτύπημα, έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες περιπολούν την περιοχή. Ειδικότερα 1.500 αστυνομικοί αναμένεται τις επόμενες ώρες να παρακολουθούν τους γύρω δρόμους από το Ελιζέ, πραγματοποιώντας ελέγχους.

Περίπου 400 δημοσιογράφοι, Γάλλοι και ξένοι, έχουν ζητήσει διαπίστευση για να παρακολουθήσουν την παράδοση της προεδρίας στον νέο πρόεδρο από τον απερχόμενο προκάτοχό του, τον Φρανσουά Ολάντ.

Εκατοντάδες φωτογράφοι και εικονολήπτες έχουν πάρει θέση στην αυλή του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, ακόμη και στη στέγη του.

Στο κέντρο της αυλής βρίσκεται το μεγάλο κόκκινο χαλί, πάνω στο οποίο θα περπατήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος για να φθάσει στο πλατύσκαλο, όπου ακριβώς στις 10:00 θα τον περιμένει ο προκάτοχός του. Ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς θα αποδίδει τιμές.

Οι δύο άνδρες θα περάσουν στη συνέχεια μέσα στο προεδρικό γραφείο, στον πρώτο όροφο του μεγάρου, για ένα τετ-α-τετ στη διάρκεια του οποίου ο απερχόμενος θα παραδώσει στον διάδοχό του μερικά κρατικά απόρρητα, μεταξύ των οποίων και τους περίφημους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα