Τη συνεχιζόμενη καταγραφή της ανοδικής πορείας της οικονομίας χαιρέτισε σήμερα, σε γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη στατιστική υπηρεσία και την Eurostat για την πορεία της κυπριακής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, αφού χαιρέτισε τη συνεχιζόμενη καταγραφή ανοδικής ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, τόνισε ότι αυτή ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και άγγιξε το 3,3%.

 Αναλυτικά τόνισε τα εξής:

«Χαιρετίζω τη συνεχιζόμενη καταγραφή ανοδικής ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας που ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και άγγιξε το 3.3%.

Η ικανοποίηση μου δεν είναι παρά η ικανοποίηση που ο καθένας από εμάς νιώθει αφού μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και τις θυσίες του λαού μας επιτυγχάνεται η σταδιακή αποκατάσταση της πλήρους ανάκαμψης αλλά και η επιτυχία των στόχων μας.

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι η επιμονή και η συνέπεια σε μια ορθή δημοσιονομική πολιτική, η πίστη στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, η προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς, είναι τα μόνα εφικτά συστατικά που δημιουργούν τις συνθήκες σταθερότητας, τη σιγουριά και την προοπτική για το μέλλον.

Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη που καταγράφεται δημιουργεί και τις απαραίτητες συνθήκες να αντιμετωπιστούν σταδιακά αλλά και αποτελεσματικά τα προβλήματα που η οικονομική κρίση προκάλεσε στο λαό μας.

Αυτό που διαβεβαιώνω τον Κυπριακό λαό είναι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες ή λαϊκισμούς ώστε, να μην επιτρέψουμε να επανέλθουμε στις δυσάρεστες συνθήκες του παρελθόντος».