Από πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Ισραήλ προέρχονταν οι μυστικές πληροφορίες που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αποκάλυψη αυτή ενδέχεται να πλήξει την διπλωματική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι μόνο με το Ισραήλ, αλλά και με άλλες χώρες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρώην διευθυντής της CIA, Μάικ Μόρελ πολλές ξένες υπηρεσίες πληροφοριών θα διστάσουν στο μέλλον να μοιραστούν εμπιστευτικές πληροφορίες με την Ουάσινγκτον, καθώς αυτές ίσως καταλήξουν στα αρχεία των Ρώσων.

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η κίνηση του Τραμπ δείχνει την ανικανότητά του να ασκήσει σωστά τα καθήκοντά του. «Έδειξε μόλις πως μπορεί και πως θα βλάψει την ασφάλεια της χώρας, χωρίς να έχει κάποια προφανή πρόθεση» σημειώνει ο Στίβεν Στρόμπεργκ της Washington Post.

«Ήταν εδώ και καιρό ξεκάθαρο πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ένας ανίκανος Πρόεδρος. Όμως την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε πως είναι ένας επικίνδυνα ανίκανος Πρόεδρος» αναφέρει το κείμενο του αρθρογράφου της Washington Post, συμπληρώνοντας πως ο Τραμπ ίσως αποκάλυψε τις συγκεκριμένες πληροφορίες για να εντυπωσιάσει το επιτελείο των Ρώσων αξιωματούχων σχετικά με την ποιότητα των ενημερώσεων που του γίνονται για ζητήματα μυστικών υπηρεσιών.