Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι ο διορισμός ειδικού ανακριτή που θα διερευνήσει εάν υπήρξε παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές το 2016 θα αποδείξει ότι δεν υπήρξε καμία αθέμιτη συνεργασία του επιτελείου του με τη Μόσχα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διόρισε χθες τον πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικό ανακριτή για να διερευνήσει πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 και της Ρωσίας, καθώς και πιθανές παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Σχολιάζοντας την κίνηση, ο Τραμπ δήλωσε: «Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές, μια διεξοδική έρευνα θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε - ότι δεν υπάρχει καμία αθέμιτη συνεργασία μεταξύ της καμπάνιας μου και οποιασδήποτε ξένης δύναμης.

»Προσβλέπω στην ολοκλήρωση του θέματος αυτού γρήγορα. Στο μεταξύ, δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι για τον λαό και για τα θέματα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον της χώρας μας».

Την ίδια ώρα, η ειδική Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας έστειλε επιστολή στην υπηρεσιακή ηγεσία του FBI ζητώντας την κατάθεση των εγγράφων που είχε ετοιμάσει ο αποπεμφθείς επικεφαλής της Υπηρεσίας Τζέιμς Κόμεϊ, σχετικά με τις επικοινωνίες του με τον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Επιτροπή κάλεσε, δε, τον ίδιο τον κ. Κόμεϊ, ο οποίος απολύθηκε αιφνιδιαστικά την προηγούμενη εβδομάδα από τον κ. Τραμπ, να καταθέσει ενώπιόν της για την υπόθεση.