Ολοένα και περισσότερα είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετά την άστοχη κίνηση να εκμυστηρευτεί κρατικά μυστικά στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών και τα δημοσιεύματα ότι ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την πολιτική του Τραμπ σχετικά με τη Ρωσία, βλέπει τη δημοτικότητά του να πραγματοποιεί κάθετη πτώση.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου των ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την ορκωμοσία του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του Reuters, αφού ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατηγορήθηκε ότι χειρίστηκε εσφαλμένα διαβαθμισμένες πληροφορίες και παρακώλυσε μια έρευνα του FBI.

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε από τη 14η ως τη 18η Μαΐου, κατέγραψε ότι το 38% του δείγματος εγκρίνει τον Τραμπ, ενώ το 56% αποδοκιμάζει τα πεπραγμένα του προέδρου. Το υπόλοιπο 6% δήλωσε ότι έχει «ανάμικτα συναισθήματα».

Οι Αμερικανοί μοιάζουν να έχουν απογοητευθεί από τον Τραμπ, έπειτα από μια ταραχώδη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος προσπάθησε να αποκρούσει τη σωρεία επικριτικών δημοσιευμάτων τα οποία ενέτειναν τις ανησυχίες για τις σχέσεις της εκστρατείας του και της κυβέρνησής του με τη Ρωσία.

Στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, ένα 23% αποδοκίμασε τον Τραμπ, ποσοστό αυξημένο κατά 16% μέσα σε μόλις επτά ημέρες. Η πτώση της δημοτικότητας του Τραμπ στις τάξεις των υποστηρικτών του κόμματός του μοιάζουν να είναι ο βασικός λόγος της συνολικής πτώσης του ποσοστού του.