Ένα από τα 22 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ είναι η 8χρονη Κυπριακής καταγωγής Saffie Rose Roussos, καθώς η σορός της ταυτοποιήθηκε.

Την πληροφορία ότι το κορίτσι 8 ετών με ελληνικό επίθετο βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς μετά το φονικό τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, μετέδωσαν πριν από λίγο ανταποκριτές ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με την Telegraph το όνομά της είναι Saffie Rose Roussos και η καταγωγή της είναι από την Κύπρο. 

Το κορίτσι 8 ετών με ελληνικό επίθετο βρίσκοταν για αρκετές ώρες στην λίστα των αγνοουμένων της επίθεσης στο Μάντσεστερ. Ήταν μια από τις ειδήσεις που πέρασαν αστραπιαία και στην ελληνική ειδησεογραφία καθώς το επίθετό της είχε ελληνικές ρίζες. Οι εξελίξεις είναι δραματικές σχετικά με την μικρή η φωτογραφία της οποίας κάνει το γύρο του κόσμου. Η 8χρονη βρέθηκε νεκρή.



Σε επικοινωνία που είχαν τα parapolitika.gr με το υπουργείο Εξωτερικών  ανέφερε τα όσα δήλωναν οι βρετανικές Αρχές, οι οποίες μέχρι εκείνη την στιγμή δεν ειχαν δώσει επισήμως στην δημοσιότητα τα στοιχεία των θυμάτων και των αγνοουμένων ούτε υπήρξε από τους συγγενείς του παιδιού κάποια επικοινωνία με τις ελληνικές προξενικές Αρχές.

Στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50. Τα θύματα στην πλειονότητά τους είναι νεαρά, καθώς τη συναυλία έδινε η αγαπημένη τραγουδίστρια των νέων Αριάνα Γκράντε. Νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν με βίντεο τζιχαντιστές.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατική επίθεση με 22 νεκρούς σε συναυλία στο Μάντσεστερ: Βίντεο ντοκουμέντο και live εικόνα

Μέι: Παραμένουμε σε επιφυλακή απέναντι στην τρομοκρατία

«Τζιχαντιστής» αναλαμβάνει την ευθύνη για το Μάντσεστερ

Μακελειό στο Mάντσεστερ: Έφηβη το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε

Στο πλευρό της Βρετανίας οι ευρωπαίοι ηγέτες

Τραμπ: «Άθλιοι losers» πίσω από την επίθεση στο Μάντσεστερ