Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο που έδειχνε άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να υποστηρίζει πως η επίθεση έγινε με την καθοδήγηση του Ισλαμικού Κράτους.

 «Αυτή είναι μόνο η αρχή! Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθενται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλάχ Ακμπάρ» λέει ο άνδρας και σηκώνει ένα λευκό χαρτί στο οποίο έχει γράψει «Μάντσεστερ 2017-05-22».

Εν τω μεταξύ, οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους χαιρέτισαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την πολύνεκρη επίθεση. Λογαριασμοί του Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούν hashtags που αναφέρονται στην επίθεση με πανηγυρικά μηνύματα και κάποιοι από αυτούς κάνουν έκκληση για ανάλογες επιθέσεις αλλού.

Δεν επιβεβαιώνουν σχέση του ISIS οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο συναυλιακό χώρο «Manchester Arena» και είχε απολογισμό 22 νεκρούς και δεκάδες τραματίες, ανέφερε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ αν και αναλαμβάνει την ευθύνη για σχεδόν όλες τις επιθέσεις. Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει αυτή τη σχέση» είπε ο Νταν Κόουτς, διευθυντής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών, καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.