Η διαρροή πληροφοριών για την επίθεση στο Μάντσεστερ, ιδιαίτερα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, γίνεται «εκνευριστική», δήλωσε σήμερα η βρετανή υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, η οποία πρόσθεσε πως μίλησε για το θέμα στους αμερικανούς ομολόγους της.

Μερικά λεπτά μετά τη δήλωση αυτή που φανέρωνε ενόχληση, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει «παρά μόνο ό,τι μας έχουν πει οι βρετανοί ερευνητές», αποκάλυπτε πως ο καμικάζι της επίθεσης είχε «αναμφίβολα» περάσει από τη Συρία και είχε «αποδεδειγμένες» σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Η βρετανική αστυνομία έκανε γνωστό με μεγάλη σαφήνεια πως θέλει να ελέγχει τη ροή των πληροφοριών για να προστατεύσει την επιχειρησιακή ακεραιότητα» της έρευνας και να μπορεί να επωφεληθεί «από το στοιχείο του αιφνιδιασμού», δήλωσε η Άμπερ Ραντ στο BBC.

«Είναι συνεπώς εκνευριστικό οι πληροφορίες αυτές να βγαίνουν από άλλες πηγές και ήμουν πολύ σαφής στους φίλους μας ότι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί», πρόσθεσε. Όταν ερωτήθηκε αν οι αμερικανικές αρχές έθεσαν σε κίνδυνο την έρευνα, η Ραντ απάντησε: «Δεν θα πήγαινα τόσο μακριά». «Όμως μπορώ να σας πω πως η κατάσταση τους έχει εξηγηθεί ξεκάθαρα όπως και το ότι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί», επέμεινε.

Ο Σαλμάν Αμπεντί, ένας λιβυκής καταγωγής Βρετανός, αναγνωρίσθηκε από την αστυνομία ως ο δράστης της επίθεσης. Το όνομά του είχε αρχικά αναφερθεί χθες από τον αμερικανικό Τύπο, ο οποίος είχε ενημερωθεί από αμερικανούς αξιωματούχους που είχαν με τη σειρά τους ενημερωθεί από τους βρετανούς ομολόγους τους.