Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Δευτέρας η 33χρονη Ρόζα Κινγκ που δούλευε ως φύλακας στον ζωολογικό κήπο Χάμερτον της Βρετανίας, όταν μια τίγρης ξέφυγε από το κλουβί της και της επιτέθηκε.

Όπως έκανε γνωστό η αστυνομία του Cambridgeshire σε ανακοίνωσή της. μετά το θανατηφόρο περιστατικό, όλοι οι επισκέπτες του ζωολογικού πάρκου απομακρύνθηκαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον περιφραγμένο διάδρομο που χρησιμοποιούν οι φύλακες κατά την επιτήρηση των άγριων ζώων, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στα κλουβιά τους και τον χώρο των επισκεπτών.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι εκλήθη στο σημείο περίπου στις 11.15 (τοπική ώρα) όταν «μια τίγρης διείσδυσε στον ενδιάμεσο χώρο, όπου βρισκόταν μια φύλακας. Δυστυχώς η φύλακας του ζωολογικού κήπου έχασε την ζωή της εκεί» συμπλήρωσε η αστυνομία.
Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου έκανε λόγο σε σχετική ανακοίνωσή της για ένα «σπάνιο δυστύχημα».

«Σε καμία στιγμή δεν απειλήθηκε η ασφάλεια του κοινού. Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη και ελπίζουμε να ανακοινώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες μόλις μπορέσουμε» προστίθεται στην ανακοίνωση του πάρκου, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα, Τρίτη, κλειστό.
Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές ότι μια τίγρης δραπέτευσε και μάλιστα επιτέθηκε σε επισκέπτες του πάρκου, γεγονός που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.