Την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία με νέα στρατηγική εξέφρασε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ασφάλειας Cobra, η Τερέζα Μέι έκανε δηλώσεις στην είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ 10. Όπως είπε, οι δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο δεν σχετίζονται με τα γνωστά τρομοκρατικά δίκτυα, ή τα δύο προηγούμενα χτυπήματα στη Βρετανία.

Η Τερέζα Μέι υπενθύμισε ότι οι βρετανικές αρχές έχουν καταφέρει να σταματήσουν πολλά χτυπήματα, ωστόσο οι συγκεκριμένοι δράστες δεν σχετίζονταν ούτε με εκείνα τα σχέδια. Τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί τρομοκράτες που αντιγράφουν ο ένας τον άλλο σε βαρβαρότητα και επιχειρησιακά και αυτό που τους συνδέει είναι ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός.

«Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», υπογράμμισε η βρετανίδα πρωθυπουργός. Εξήγησε, ότι η στρατιωτική δράση στο Ιράκ και τη Συρία δεν είναι αρκετή και πως πρέπει να γίνουν ενέργειες στο εσωτερικό της χώρας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε χώρο να αναπτύσσεται η ιδεολογία του μίσους μέσα στην κοινωνία μας, είπε η Τερέζα Μέι, σημειώνοντας ότι θα ληφθούν μέτρα, που κάποιες φορές θα είναι δύσκολα και στενάχωρα.

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση, αρκετά!» επισήμανε και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με άλλες χώρες θα αναπτυχθεί ένας σχεδιασμός για τη μείωση της διακίνησης ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ιδεών στο διαδίκτυο.

«Η κοινωνία μας θα συνεχίσει να λειτουργεί και δεν θα σταματήσουν τις δημοκρατικές λειτουργίες της χώρας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά», τόνισε η Τερέζα Μέι.

«Ενωμένοι θα νικήσουμε τους εχθρούς μας!» υπογράμμισε.

Η ίδια ευχαρίστησε την αστυνομία για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή της μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα.