Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν με τη χρήση όπλων και βομβών στην Τεχεράνη αυξήθηκε σε δεκατρείς, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών του Ιράν στο κρατικό ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.

Σύμφωνα με τον Μοχαμάντ Χουσεΐν Ζολφαγαρί, άλλοι 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Οι δράστες των επιθέσεων ήταν Ιρανοί, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης, πρέπει να πω ότι ήταν από διάφορες περιοχές του Ιράν και είχαν ενταχθεί στο Ντάες», δήλωσε ο Ρεζά Σαϊφολχαΐ.

Νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατηγόρησαν τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Τεχεράνη.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ (Ντόναλντ Τραμπ) και των (Σαουδαράβων) οπισθοδρομικών ηγετών που στηρίζουν τους τρομοκράτες. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι εμπλέκονταν σε αυτή τη βίαιη επίθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.