Ευρεία δημοσιότητα στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Βρετανία, δίνουν στα σημερινά φύλλα τους στο σύνολό τους οι αυστριακές εφημερίδες, αφιερώνοντας δημοσιεύματα ως τις προγνώσεις για το αποτέλεσμα τους με την παράθεση στοιχείων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ως προς τους δύο κεντρικούς αντιπάλους και τα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας τους, ως προς την εκλογική διαδικασία, αλλά και ως προς τις αναμενόμενες εξελίξεις στη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν θα είναι "σκληρή ή ήπια" η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, διερωτάται στον τίτλο του κεντρικού δημοσιεύματος της η εφημερίδα "Κουρίρ", δίνοντας απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων, όπως, για το εάν οι εκλογές θα κρίνουν το Brexit, ποια ήταν τα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας, ποιο ρόλο παίζει το αντιευρωπαϊκό κόμμα UKIP του Φάρατζ, πώς λειτουργεί το εκλογικό δικαίωμα στη Βρετανία και πότε θα είναι γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Από εκλογές του Brexit έγιναν εκλογές της ασφάλειας», τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα της η μεγαλύτερης κυκλοφορίας "Κρόνεν Τσάιτουνγκ» και διερωτάται στον υπότιτλο αν ακόμη μπορεί να κερδίσει η Τερέζα Μέι, επισημαίνοντας τη μείωση της διαφοράς της από τον Τζέρεμι Κόρμπιν στις δημοσκοπήσεις.

Η "Βίνερ Τσάιτουνγκ" υπογραμμίζει στο πρωτοσέλιδο άρθρο της πως την παραμονή των σημερινών εκλογών η Τερέζα Μέι έγινε στόχος κριτικής εξαιτίας των τοποθετήσεων της για την τρομοκρατία εξαγγέλλοντας το ενδεχόμενο περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ επισημαίνει πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να διαπιστώνουν ένα προβάδισμα των Συντηρητικών, έστω και αν αυτό είναι μόνον οριακό.

Στις εσωτερικές της σελίδες, η ίδια εφημερίδα παρουσιάζει διεξοδικά "πορτρέτα" των δύο κεντρικών αντιπάλων με τους χαρακτηριστικούς τίτλους "Το μυστήριο Μέι" και "Ο σταρ της ποπ", ενώ υπάρχει αναλυτικό δημοσίευμα για τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας με περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο δισέλιδο αφιέρωμά της για τις βρετανικές εκλογές, η εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ" περιλαμβάνει άρθρο με τίτλο "Αρνούμενη τη συζήτηση (σ.σ. για το Brexit) ζημίωσε την αξιοπιστία", στο οποίο υπογραμμίζεται πως η έξοδος της χώρας από την ΕΕ δεν απασχόλησε καθόλου την προεκλογική εκστρατεία παρόλο που ήταν το θέμα με το οποίο η Τερέζα Μέι ήθελε να πάρει ισχυρή εντολή από τους ψηφοφόρους.

Αλλά δημοσιεύματα στην "Ντερ Στάνταρντ" έχουν ως θέματα: "Δοκιμασία για τις δημοσκοπικές έρευνες", όπως επίσης "Οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι σε πορεία νίκης".

Η εφημερίδα "Ντι Πρέσε" τιτλοφορώντας το κεντρικό δημοσίευμά της: "Ο αγώνας δρόμου του Τζέρεμι Κόρμπιν για να κερδίσει έδαφος", υπογραμμίζει ότι η Τερέζα Μέι έχασε σχεδόν στο σύνολό του το προβάδισμα που διατηρούσε έναντι του αντιπάλου της . Η ίδια προσπάθησε στις τελευταίες εμφανίσεις της να επαναφέρει στο επίκεντρο το αρχικό θέμα του Brexit, ωστόσο διεξήγαγε έναν άσχημο προεκλογικό αγώνα και ο αντίπαλός της κέρδιζε ολοένα και περισσότερες συμπάθειες στους ψηφοφόρους.

«Η μάχη για τη Βουλή στη Βρετανία θα αποβεί έντονο θρίλερ», γράφει στον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος της η εφημερίδα "Έστεραιχ", σημειώνοντας πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πήρε πίσω τις κεντρικές προεκλογικές εξαγγελίες της για υψηλότερη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες περίθαλψης.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων τις τελευταίες ημέρες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τζέρεμι Κόρμπιν, του οποίου η διαφορά προς την Τερέζα Μέι από τις 20 μονάδες τον Απρίλιο μειώθηκε στις τρεις μονάδες στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Όπως σχολιάζει η "Έστεραιχ", η Τερέζα Μέι ήλπιζε πως με μία εντυπωσιακή πλειοψηφία θα είχε καλύτερη διαπραγματευτική θέση για το Brexit, το οποίο όμως δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία, ωστόσο τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί διακηρύττουν πως θα σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit και θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός της ΕΕ.

Εάν οι Βρετανοί θα βιώσουν σήμερα ένα "May day", διερωτάται στον τίτλο του δημοσιεύματος της η εφημερίδα "Χόιτε", τονίζοντας πως από την κατακόρυφη άνοδο των Συντηρητικών μετά την ανάληψη της ηγεσίας τους από την Τερέζα Μέι πριν από έναν χρόνο, η διαφορά της από τον αντίπ