Την ανάγκη συνεργασίας και αντιμετώπισης των κοινών προκλήσεων σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν απαντώντας έτσι στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που είχε χαρακτηρίσει τον Πούτιν ως μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, σημείωσε πως ο Μακέιν ζει «σε παλιές εποχές», επαινώντας ωστόσο τον «πατριωτισμό» του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή.

«Συμπαθώ τον γερουσιαστή Μακέιν σε κάποιο βαθμό. Και δεν αστειεύομαι. Τον συμπαθώ για τον πατριωτισμό του και μπορώ να συμμεριστώ την συνέπειά του να μάχεται για τα συμφέροντα της χώρας του» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους στην συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε τον Φεβρουάριο.

«Άνθρωποι με τέτοιες πεποιθήσεις, όπως ο γερουσιαστής που αναφέρατε, εξακολουθούν να ζουν σε παλιές εποχές. Και είναι διστακτικοί να ατενίζουν το μέλλον και απρόθυμοι να αναγνωρίσουν πόσο γρήγορα αλλάζει ο κόσμος» συμπλήρωσε ο Πούτιν, καταλήγοντας πως «υπάρχουν απειλές που αντιμετωπίζουν από κοινού οι δύο χώρες, όπως η διεθνής τρομοκρατία. Θα πρέπει να πολεμήσουμε την φτώχεια σε όλο τον κόσμο».