Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο 27 ορόφων (Grenfell Tower) στα δυτικά του Λονδίνου, τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Skynews από το κτίριο ακούγονταν κραυγές και ουρλιαχτά. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στο κτίριο έχουν παγιδευτεί άνθρωποι. Επίσημη επιβεβαίωση από τις αρχές δεν υπάρχει ακόμη και τώρα.

Τα διεθνή δίκτυα κατέγραψαν εικόνες με ανθρώπους που βρίσκονταν σε χαμηλούς ορόφους να προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το κτίριο δένοντας σεντόνια στα παράθυρα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άλλοι έριχναν από τα μπαλκόνια στρώματα και πηδούσαν ή άλλοι ανέβαιναν στην ταράτσα για να σωθούν.

Στους 27 ορόφους του κτιρίου υπήρχαν 120 διαμερίσματα. Εκτιμάται ότι εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στα διαμερίσματά τους την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Από τις αρχές εκφράζονται φόβοι ότι το φλεγόμενο κτίριο μπορεί να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «αριθμός τραυματιών δέχεται τις πρώτες βοήθειες». Πληροφορίες από τις Αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 30 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί η κατάσταση της υγείας τους.

Επισήμως, δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχουν νεκροί ή εάν έχουν παγιδευτεί ένοικοι μέσα στο φλεγόμενο κτίριο.

Ο πύργος εκκενωνόταν ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, σύμφωνα με το BBC. 

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλό όροφο και επεκτάθηκε γρήγορα προς τα πάνω. 

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 200 πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν την φωτιά. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται και η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης.

 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ότι συνέβη τεράστιο ατύχημα στο Grenfell Tower και στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής.