Την ώρα που οι κάτοικοι στο Δυτικό Λονδίνο προσπαθούν να συνέλθουν από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στο Grenfell Tower, έχουν αρχίσει να διατυπώνονται κάποιες θεωρίες σχετικά με την αιτία του ατυχήματος.


Οι πυροσβέστες ακόμα προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα διαμερίσματά τους.


Η έκρηξη αερίου, ένα ψυγείο και η κακή κατάσταση της καλωδίωσης του κτηρίου είναι κάποιες από τις θεωρίες που συζητιούνται έντονα.


Η πρώτη πιθανή αιτία της έκρηξης αερίου βασίζεται κυρίως σε έναν από τους κατοίκους, ο οποίος όπως δήλωσε είδε μπλε φλόγες κάτι που υποδηλώνει αέριο, και στις πρόσφατες εργασίες για παροχή αερίου στα διαμερίσματα που είχαν γίνει στο κτήριο πρόσφατα.
Μια άλλη θεωρία προκύπτει από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι αποκάλυψαν πως ένας από τους ενοίκους είπε σε κάποιον γείτονα του πως το ψυγείο του, το οποίο είχε πρόβλημα, προκάλεσε την πυρκαγιά.


Μια τρίτη θεωρία σχετίζεται με το γεγονός πως το κτήριο δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας και μάλιστα, από τον περασμένο Νοέμβριο είχαν γίνει παράπονα. Ένα από τα βασικά προβλήματα του κτηρίου ήταν η κακή ηλεκτρολογική καλωδίωση και αναφέρθηκε πως πριν τέσσερα χρόνια αποτράπηκε μια καταστροφή που συσχετιζόταν με αυτό το ζήτημα.