Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συναντηθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ με επιζήσαντες της πυρκαγιάς στο κτίριο Grenfell Tower, καθώς και με εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

«Η πρωθυπουργός προεδρεύει διακυβερνητικής συνάντησης για να διασφαλιστεί ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηριχθούν οι πληγέντες από την τραγωδία», είπε ο ίδιος.

Η Μέι δέχτηκε κριτική επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής όταν επισκέφθηκε την Πέμπτη τον τόπο της τραγωδίας και μάλιστα έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως «Ντροπή σου» και «Δειλή» όταν επέστρεψε εκεί την Παρασκευή.

«Η ανταπόκριση των υπηρεσιών Εκτακτης Ανάγκης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινότητας ήταν ηρωική», δήλωσε η πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή της. «Όμως, ειλικρινά, η υποστήριξη επί τόπου για οικογένειες που χρειάζονταν βοήθεια ή στοιχειώδη ενημέρωση τις πρώτες ώρες έπειτα από αυτήν την φοβερή καταστροφή δεν ήταν αρκετή» συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, η πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δήλωσε ότι θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες στους πληγέντες και ότι όσοι έχασαν τα σπίτια τους θα έχουν εγκατασταθεί σε νέα εντός τριών εβδομάδων.