Σε νέους ελέγχους ασφαλείας προχωρούν οι αρχές μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στον πύργο Grenfell, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 άτομα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα φαίνεται πως είναι απογοητευτικά, καθώς περισσότερα από 120 κτίρια έχουν αποτύχει στα σχετικά τεστ, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η κ. Μέι δήλωσε ότι οι αποτυχίες στους ελέγχους ασφαλείας έδειξαν ότι υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα πυρασφάλειας που είναι αποτέλεσμα αποτυχιών πολλών δεκαετιών. «...Υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα, όπως πώς και γιατί αυτό συνέβη και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στο μέλλον», επισήμανε η Βρετανίδα πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «αυτή η καταστροφή πρέπει να μας αφυπνίσει».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την μεταστέγαση εντός τριών εβδομάδων όλων των κατοίκων που έχασαν τα σπίτια τους, γεγονός για το οποίο εξέφρασε την αμφιβολία του ο Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί. «Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται από πουθενά ότι ο στόχος πρόκειται να επιτευχθεί», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.