Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της εξέφρασαν σήμερα τη "λύπη" τους για την "αρνητική απάντηση" που έδωσε το Κατάρ στον κατάλογο με τα αιτήματά τους προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στον Κόλπο.

Αυτή η αρνητική απάντηση "αντικατοπτρίζει την έλλειψη κατανόησης για τη σοβαρότητα της κατάστασης" εκ μέρους του Κατάρ, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, διαβάζοντας το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν στο Κάιρο.

Ο Σούκρι είπε ότι και οι τέσσερις αραβικές χώρες ελπίζουν ότι θα επικρατήσει τελικά σωφροσύνη και το Κατάρ θα λάβει την ορθή απόφαση. Εξήγησε ότι οι ενέργειες σε βάρος του ήταν αποτέλεσμα της συνεχούς παρέμβασής του στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων αραβικών χωρών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ είπε ότι το πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο θα διατηρηθεί μέχρι το Κατάρ να αλλάξει την πολιτική του προς το καλύτερο. Πρόσθεσε ότι τυχόν περαιτέρω αποφάσεις σε βάρος του Κατάρ θα ληφθούν εν ευθέτω χρόνων και θα εναρμονίζονται με το διεθνές δίκαιο.

Ο Τζουμπέιρ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Τουρκία θα παραμείνει ουδέτερη στο θέμα αυτό.

ΑΠΕ