Υπάρχει η δυνατότητα οι ΗΠΑ να επανενταχθούν στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και οι ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) που συναντώνται στο Αμβούργο θα παροτρύνουν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να βρει μια λύση προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Μέι, που έχει δηλώσει ότι η Βρετανία απογοητεύθηκε από την απόφαση του Τραμπ τον περασμένο μήνα να αποσύρει τις ΗΠΑ από την παγκόσμια συμφωνία, αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση με τον Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου της G20.

«Ελπίζω ότι θα είναι σε θέση να βρουν έναν τρόπο να επιστρέψουν στη συμφωνία του Παρισιού… Πιστεύω ότι είναι δυνατόν. Δεν επαναδιαπραγματευόμαστε τη συμφωνία του Παρισιού, αυτή παραμένει, αλλά θέλω να δω τις ΗΠΑ να αναζητούν τρόπους για να επανενταχθούν σε αυτήν», δήλωσε η Μέι στην τηλεόραση του BBC.

«Το συλλογικό μήνυμα που θα δοθεί στον πρόεδρο Τραμπ σε αυτό το τραπέζι θα είναι η σημασία του να επιστρέψει η Αμερική σε αυτή τη συμφωνία και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ