Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, γιος του προέδρου των ΗΠΑ, δημοσίευσε στο twitter του πριν από λίγο e-mails που αντάλλαζε προεκλογικά με έναν εκδότη, τα οποία αποδεικνύουν ότι ένας Ρώσος εισαγγελέας είχε προσφέρει προεκλογικά στον Ρεπουμπλικανό πληροφορίες που ενοχοποιούσαν την Χίλαρι Κλίντον.

Απαντώντας σε σε δημοσίευμα των Times που περιέγραφε τα e-mails και αποκάλυπτε τις συναντήσεις, ο γιος του Τραμπ δημοσιοποίησε ο ίδιος τα e-mails στα οποία φαίνεται ότι υπήρξαν επαφές του ιδίου με Ρωσίδα δικηγόρο σχετικά με την υπόθεση Κλίντον.

Σε ένα από τα e-mails ο εκδότης Ρομπ Γκόλντστοουν που λειτούργησε ως μεσάζοντας, έστειλε στον Τραμπ Τζούνιορ «ο εισαγγελέας της Ρωσίας προσφέρθηκε να παράσχει στην εκστρατεία Τραμπ κάποια επίσημα έγγραφα και πληροφορίες που αποδεικνύουν παρανομία της Χίλαρι Κλίντον και των συνεργασιών της με τη Ρωσία, τα οποία θα ήταν πολύ χρήσιμα για τον πατέρα σου. Προφανώς πρόκειται για πολύ ευαίσθητες πληφορορίες, αλλά είναι μέρος της στήριξης της ρωσικής κυβέρνσης στον κ. Τραμπ».

Μάλιστα, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ απάντησε «αν είναι αυτό που λες, το λατρεύω» τονίζοντας ότι θέλει να συναντηθούν».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που στις ΗΠΑ υπάρχει έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ.