Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την επιβεβαίωση ότι ο πρωτότοκος γιος του συναντήθηκε με μία Ρωσίδα δικηγόρο, η οποία φερόταν να εργάζεται για το Κρεμλίνο και να διαθέτει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τη Χίλαρι Κλίντον. Η συνάντηση έγινε δύο εβδομάδες αφού ο Τραμπ πήρε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία και ουσιαστικά ακόνιζε τα μαχαίρια για τη μεγάλη μάχη που ετοιμαζόταν να δώσει με την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Τα emails αυτά καθεαυτά που έδωσε στη δημοσιότητα ο γιος του δε δείχνουν να υπάρχει κάποια αξιόποινη πράξη, όμως αποδεικνύουν περίτρανα ότι η οικογένεια Τραμπ γνώριζε ανθρώπους στη Ρωσία και ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με ανθρώπους του Πούτιν για να βοηθήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να γίνει Πλανητάρχης, κάτι που τελικά συνέβη. Ο ίδιος ο αμερικανός Πρόεδρος έχει αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τους Ρώσους, όμως δυστυχώς γι’αυτόν τα στοιχεία έχουν αρχίσει να τον διαψεύδουν.

Γεγονός είναι ότι σε κάθε προεκλογική εκστρατεία, οι υποψήφιοι αναζητούν «στοιχεία» για τους αντιπάλους τους ώστε να βγουν νικητές. Συμβαίνει παντού και εν τέλει δε θεωρείται κολάσιμο. Όμως, συνήθως πρόκειται για μία «βρώμικη» δουλειά την οποία κάνουν χαμηλόβαθμα στελέχη και όχι ο ίδιος ο πρωτόκος γιος ενός δισεκατομμυριούχου που ετοιμάζεται να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ. Επίσης, όταν εμπλέκονται ξένες χώρε ή οι μυστικές τους υπηρεσίες, τότε η υπόθεση θα έπρεπε να ανατεθεί στο FBI, κάτι που δεν έγινε.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ σφίγγει, δεδομένου ότι οι αμερικανικές αρχές ετοιμάζονται να εξετάσουν και τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. Ο ίδιος ο αμερικανός Πρόεδρος δεν άκουσε ούτε αυτή τη φορά τους συμβούλους του που του είπαν να πάρει αποστάσεις από το θέμα και ανακοίνωσε ότι ο γιος του «είναι ένα άτομο υψηλής ποιότητας»... ακατανόητες δηλώσεις από έναν σίγουρα απρόβλεπτο Πρόεδρο.

Το κωμικό ή τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ο τρόπος που έγινε η επαφή ανάμεσα στον υιό Τραμπ και τη Ρωσίδα δικηγόρο, Νατάλια Βεσελνίτσκαγια. Έγινε μέσω ενός πρώην δημοσιογράφου σε σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, ο οποίος έχει μία εταιρεία επικοινωνίας. Ο δημοσιοσχετίστας, Ρομπ Γκόλντστοουν έστειλε στον Τραμπ τζούνιορ το ακόλουθο μήνυμα: «Ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας... προσφέρθηκε να παράσχει στο προεκλογικό (επιτελείο) του Τραμπ μερικά επίσημα έγγραφα και πληροφορίες που θα ενοχοποιούσαν τη Χίλαρι και τις συναλλαγές της με τη Ρωσία και θα ήταν πολύ χρήσιμα στον πατέρα σας».

Όπως του εξηγούσε το Κρεμλίνο θέλει να βοηθήσε και την επαφή τη ζήτησε ο Εμίν Αγκαλάροφ, ένας Αζέρος επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Μόσχα. Ο Γκόλντστοουν εκπροσωπούσε το γιο του, ενώ ο Εμίν Αγκαλάροφ είχε κάνει παλαιότερα δουλειές με τον Τραμπ: Πήρε τα διακιώματα για τα καλλιστεία Miss Universe 2013 και μάλιστα ετοιμαζόταν να φτιάξει «Πύργο Τραμπ» στη Μόσχα, σχέδιο που τελικά ναυάγησε...
Όλα αυτά δείχνουν ότι πιθανότατα πλησιάζει η ώρα που θα αποκαλυφθούν οι σχέσεις του Προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία και τότε θα ξημερώσει μία δύσκολη μέρα για το Λευκό οίκο και τον «παράξενο» ένοικό του.