Ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από το πόστο του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για να επιτρέψει στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι να συγκροτήσει την δική του ομάδα, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από την θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου», ανέφερε η ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι «ο κ. Σκαραμούτσι ένοιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει την δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα».

Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν πως η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα, ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα παραμείνει σε άλλο πόστο του Λευκού Οίκου, με το Γαλλικό Πρακτορείο να μεταφέρει ότι ο πρώην χρηματιστής υπέβαλε την παραίτησή του.

Η απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας οδήγησε στην αποχώρηση του Σον Σπάισερ, του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, και του Ρέινς Πρίμπους, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.