Εταιρία που ανήκει σε σύμβουλο του Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να αντλήσει ως και 100 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει Ρώσους επιχειρηματίας να ανταγωνιστούν την Κίνα στην «εξόρυξη» bitcoin.

H Russian Miner Coin διεξάγει μια αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO), στην οποία οι επενδυτές θα αγοράσουν token της εταιρείας χρησιμοποιώντας ethereum ή bitcoin. Τα νέα αυτά token θα προσφέρουν δικαιώματα στο 18% των εσόδων από τις «εξορυκτικές» δραστηριότητες της εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η RMC σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ημιαγωγούς που έχουν κατασκευαστεί στη Ρωσία για δορυφόρους με στόχο να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας σε υπολογιστές που κάνουν «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων.

«Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να φτάσει στο 30% της παγκόσμιας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στο μέλλον» δήλωσε ο Ντιμίτρι Μαρίνιτσεφ, σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν για το διαδίκτυο. Όπως τόνισε ο ίδιος, περίπου 10 εκατ. δολάρια από τα έσοδα της ICO μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξέλιξη των ημιαγωγών.

Η κινεζική Bitmain Technologies είναι ένας από τους βασικούς κατασκευαστές ειδικών υπολογιστών για «εξόρυξη» bitcoin, ενώ διαχειρίζεται και την Antpool, μια δεξαμενή «εξόρυξης» που συνδυάζει την υπολογιστική δύναμη πολλών ανεξάρτητων «ανθρακωρύχων» στην Κίνα και σε άλλες χώρες.

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές στη Ρωσία είναι μόλις 1,3 σεντς του δολαρίου για κάθε κιλοβατώρα, χαμηλότερα από την Κίνα, τονίζει η RMC στην παρουσίαση της ICO. Η εταιρεία σχεδιάζει αρχικά να τοποθετήσει υπολογιστές με ημιαγωγούς Bitfury σε νοικοκυριά στη Ρωσία με στόχο να ανταγωνιστεί το Bitmain με χαμηλότερες τιμές.