Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα δύο περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες παρότι εφαρμόζεται σε αυτές μια εύθραυστη ανακωχή, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με μια ΜΚΟ και άλλες πηγές.

Το συριακό πυροβολικό έπληξε το πρωί την κοινότητα Χαμουρίγε, στην Ανατολική Γούτα, έναν θύλακα των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα παιδί, ενώ επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, διευκρίνισε. Ο ίδιος έκανε λόγο για άλλον έναν βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του καθεστώτος, την Τετάρτη, στον οποίο σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα στη γειτονική κοινότητα Καφάρ Μπάτνα, επίσης στην Ανατολική Γούτα.

Εξάλλου σήμερα το καθεστώς προχώρησε στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία της Χομς αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ και μαρτυρίες κατοίκων.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε στους βομβαρδισμούς στην Ταλ Ντάχαμπ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ενώ σύμφωνα με τον Αμπάς Αμπού Οσάμα, έναν κάτοικο της κοινότητας αλ Χούλα, έγιναν τέσσερις αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε αυτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ