Η Βραζιλία, η Κολομβία, το Περού, η Χιλή, το Μεξικό, ο Ισημερινός και η Νικαράγουα απέρριψαν χθες την προοπτική μιας προσφυγής στη βία, με την οποία απείλησε τη Βενεζουέλα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η κρίση στη Βενεζουέλα δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικές ενέργειες προερχόμενες από το εσωτερικό ή από το εξωτερικό», ανέφερε στο Twitter ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Λουίς Βιντεγκαράι.

«Η απόρριψη της βίας και κάθε επιλογής που περιλαμβάνει χρήση βίας είναι σταθερή και αποτελεί τη θεμελιώδη βάση της δημοκρατικής συγκατοίκησης, σε εσωτερικό επίπεδο όπως και στις διεθνείς σχέσεις», υπενθυμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας.

«Επαναλαμβάνουμε στην κυβέρνηση και τον λαό της Βενεζουέλας την αλληλεγγύη μας και τη φιλία μας, καταδικάζοντας στο όνομα της αξιοπρέπειας και της κυρίαρχης υπερηφάνειας του λαού όλες τις επιθέσεις» εναντίον αυτής της χώρας, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Νικαράγουας.

Επίσης η κυβέρνηση του Ισημερινού «εκφράζει την αλληλεγγύη της» με τη Βενεζουέλα «και απορρίπτει κάθε απειλή για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στο έδαφός της», σύμφωνα με μια ανακοίνωση.