Δύο νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο προσωρινός απολογισμός της σεισμικής δόνησης εντάσεως 4 βαθμών που σημειώθηκε στις 20:57 τοπική ώρα (21:57 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας στο νησί της Ίσκια, έξω από την Νάπολι.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε την ζωή του. Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια. Με την βοήθεια και των καραμπινιέρων, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τρία παιδιά -το ένα εκ των οποίων επτά μηνών- που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια ενός γκρεμισμένου σπιτιού.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της εξαιτίας κατάρρευσης εκκλησίας στην περιοχή Κασαμίτσιολα. Σε λίγα μέτρα απόστασης, όπως μεταδίδει η δημόσια ιταλική τηλεόραση Rai, ένα κτίριο έχει καταρρεύσει και επτά άτομα έχουν μείνει εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια.

Στο σημείο έφτασαν αργότερα άνδρες του στρατού, καραμπινιέροι και πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν από τα ερείπια τους εγκλωβισμένους.

Στην τοποθεσία Καταμίστιολα της Ίσκια κατέρρευσε μια εκκλησία και ένα κτίριο εξαιτίας του σεισμού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι υπάρχουν τραυματίες, και ίσως, αγνοούμενοι.

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica ο Εγκέλαδος φέρεται να προκάλεσε τραυματίες και ίσως αγνοούμενους, αν και η Πολιτική Προστασία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.