Δύο νεκροί και 36 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης εντάσεως 4 βαθμών που σημειώθηκε στις 20:57 τοπική ώρα (21:57 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας στο νησί της Ίσκια, έξω από την Νάπολι. Ο σεισμός είχει πολύ μικρό εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτων για αυτό και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Πριν λίγο οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια κτιρίου στην Ίσκια τον μικρό Ματίας που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι πέντε ετών.

Τώρα όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στην διάσωση του μικρού Τσίρο, τριών ετών, ο οποίος παραμένει κάτω από τα συντρίμμια. Οι διασώστες του μιλούν και του δίνουν νερό και ευελπιστούν να τον απεγκλωβίσουν σύντομα.Στο μεταξύ οι άνθρωποι που πέρασαν την νύχτα έξω από το σπίτι τους υπολογίζονται σε τουλάχιστον δυο χιλιάδες και η Πολιτική Προστασία ετοιμάζει ειδικούς χώρους φιλοξενίας.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρους τοπικής εκκλησίας, ενώ ακόμη άτομο βρέθηκε νεκρό. Οι τραυματίες είναι τριάντα έξι δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Στο νησί Ίσκια πλοία είναι σε ετοιμότητα για να μεταφέρουν περισσότερα από 1000 άτομα, ενω οι τραυματίες μεταφέρονται ήδη με ελικόπτερα. 

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτήριων που έχουν καταρρεύσει, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται στο δρόμο. 

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες νωρίτερα απεγκλώβισαν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια. 

Η ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της εξαιτίας κατάρρευσης εκκλησίας στην περιοχή Κασαμίτσιολα. Σε λίγα μέτρα απόστασης, όπως μεταδίδει η δημόσια ιταλική τηλεόραση Rai, ένα κτίριο έχει καταρρεύσει και πολλά άτομα έχουν μείνει εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια. Στο σημείο έφτασαν αργότερα άνδρες του στρατού, καραμπινιέροι και πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν από τα ερείπια τους εγκλωβισμένους.

Στην τοποθεσία Καταμίστιολα της Ίσκια κατέρρευσε μια εκκλησία και ένα κτίριο εξαιτίας του σεισμού.


Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους. 

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.