Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων, των τραυματιών και των καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας Ίρμα, που πλήττει τις περιοχές του Ατλαντικού, ισοπεδώνοντας μια σειρά νησιών της Καραϊβικής.

Συγκεκριμένα, ο «Ίρμα», ο οποίος πλέον οδεύει προς τη Δομινικανή Δημοκρατία, άφησε πίσω του 10 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, την ώρα που η καταστροφή μοιάζει... Βιβλική, καθώς με ανέμους ταχύτητας έως και 290 χιλιομέτρων την ώρα, ο κυκλώνας σάρωσε πολλά μικρά νησιά της βορειοανατολικής Καραϊβικής, όπως την Μπαρμπούντα, τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, ξεριζώνοντας δέντρα, ξηλώνοντας στέγες και γκρεμίζοντας σπίτια.

Το πρωί της Πέμπτης, το «μάτι» του κυκλώνα πέρασε στα βόρεια του Πουέρτο Ρίκο, με το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών που επλήγησαν να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της καταρρακτώδους βροχής.

Πλέον, ο κυκλώνας Ίρμα κινείται δυτικά-βορειοδυτικά, στα ανοιχτά των βόρειων ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας, ωστόσο η ακριβής του πορεία παραμένει αβέβαιη. Οι αρχές στη Δομινικανή Δημοκρατία διέταξαν την εκκένωση πόλεων κατά μήκος των βόρειων ακτών του Ατλαντικού, καθώς η πρωτοφανής σε ένταση και μέγεθος καταιγίδα κινείται προς το λιμάνι Πουέρτο Πλάτα, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί πιθανή την εξασθένηση και την υποβάθμιση του «Ίρμα» σε κυκλώνα κατηγορίας 4 μέχρι να φτάσει στη Φλόριντα. Ωστόσο, ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ είπε ότι δεν είναι σαφές ακόμη αν ο κυκλώνας θα πλήξει τα ανατολικά ή τα δυτικά παράλια και κάλεσε όμως τους κατοίκους σε όλες τις περιοχές να είναι προετοιμασμένοι για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Παράλληλα, στην Κούβα, έχει σημάνει συναγερμός για κυκλώνα στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές και οι κάτοικοι της Αβάνας περίμεναν στην ουρά για να προμηθευτούν τρόφιμα, νερό και καύσιμα.