Ακόμα πιο δραστήριος -πέραν του συνηθισμένου- είναι ο Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Αιτία ο κυκλώνας Ίρμα που ετοιμάζεται να χτυπήσει τη Φλόριντα των ΗΠΑ τις επόμενες μέρες, έχοντας αφήσει τουλάχιστον 14 νεκρούς στην Καραϊβική και ανυπολόγιστες καταστροφές. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καταφύγει στο προσφιλές του twitter για να ενημερώνει συνεχώς τους Αμερικανούς για τις εξελίξεις σχετικά με τις προετοιμασίες γύρω από τον Ίρμα.

Αν και σε έναν βαθμό είναι λογική η ενημέρωση των πολιτών για την φυσική καταστροφή, η επιμονή του Τραμπ ερμηνεύεται ως μία επικοινωνιακή «ντρίμπλα» από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με έντονη κριτική για την κατάργηση προγράμματος που δίνει άδεια εργασίας σε μετανάστες που έφτασαν παιδιά στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή παραμένει σε εξέλιξη η έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, αλλά και η κρίση με τη Βόρεια Κορέα.

Στο πιο πρόσφατο «τιτίβισμα» ο Τραμπ αποθέωσε την Αμερικανική Ακτοφυλακή. «Η απίθανη Ακτοφυλακή των ΗΠΑ έσωσε πάνω από 15.000 ζωές την προηγούμενη εβδομάδα με τον τυφώνα Χάρβεϊ. Ο Ίρμα μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολος. Λατρεύουμε την Ακτοφυλακή μας!» έγραψε το Τραμπ την Παρασκευή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ γράφει καθημερινά πολλές φορές στο twitter, το οποίο αποτέλεσε προεκλογικά για τον ίδιο ένα μεγάλο όπλο. Ωστόσο, από την Τετάρτη η απειλή του Ίρμα δεσπόζει στα «τιτιβίσματά» του. 

Το πρώτο tweet έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου. «Παρακολουθώ τον κυκλώνα από κοντά. Η ομάδα μου, που έκανε και κάνει, μία τόσο καλή δουλειά στο Τέξας, βρίσκεται ήδη στη Φλόριντα. Δεν υπάρχει ξεκούραση για τους κουρασμένους!» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για να ακολουθήσει ένα ακόμα tweet λίγο αργότερα: «Φαίνεται ότι ο κυκλώνας (Ίρμα) είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό!».

Το τελευταίο «τιτίβισμα» μάλιστα αποτέλεσε τροφή για κριτική, καθώς ερμηνεύτηκε από πολλούς ως έκφραση ενθουσιασμού του Τραμπ για τη μεγάλη φυσική καταστροφή. 

Την Πέμπτη ο Τραμπ επανήλθε αποθεώνοντας και πάλι την ομάδα του που εργάζεται για τα μέτρα προστασίας από τον κυκλώνα. «Ο Ίρμα δυναμώνει, αλλά έχουμε σπουδαίες ομάδες με ταλαντούχους και γενναίους ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στο σημείο και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Να είστε προσεκτικοί, μείνετε ασφαλείς!» σημείωσε ο Τραμπ.

Σε άλλο tweet τονίζει: «Ο Ίρμα είναι επικών διαστάσεων, ίσως ο μεγαλύτερος κυκλώνας που έχουμε δει. Να είστε ασφαλείς και να φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι εφικτό. Τα ομοσπονδιακά Κ(σ.σ. εννοεί κονδύλια) είναι έτοιμα!».