Η Τζοάν Γουίκεντεν είχε βάρδια στην πτήση London - Abuja, Νιγηρία το βράδυ της Παρασκευής. Κάποια στιγμή ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί την αγανάκτησή της για τους Νιγηριανούς επιβάτες με τους follower της στο Snapchat.

«Είμαι εδώ, ετοιμάζομαι να πάω στη δουλειά. Να βάλω το κίτρινο lifejacket, να δείξω τις εξόδους κινδύνου και να σερβίρω κοτόπουλο ή βοδινό. Τι είδους νύχτα είναι αυτή για μένα;» παραπονιέται αρχικά στο βίντεο.

«Το χειρότερο είναι ότι πηγαίνω στη Νιγηρία απόψε και δεν θα υπάρχει ούτε BBC». Παρόλο που η Γουίκεντεν γέλασε και τόνισε ότι απλά αστειεύεται, δεν σταμάτησε εκεί. «Όλοι οι Νιγηριανοί θα ζητάνε γ@@@νες αναβαθμίσεις επειδή δεν έχουν αρκετό χώρο για τα πόδια τους. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτή την πτήση».

Συνάδελφός της στην British Airways ενημέρωσε τους προϊσταμένους για το επίμαχο βίντεο και αμέσως ξεκίνησε έρευνα. «Αναμένουμε τον απόλυτο επαγγελματισμό από το προσωπικό μας όταν αντιπροσωπεύουν την British Airways. Ερευνούμε το βίντεο», τόνισε σε ανακοίνωσή της η British Airways.

Μετά από δίωρο meeting με τη διοίκηση, η αεροσυνοδός απολύθηκε. Δήλωσε στην «Dailymail» πως δεν είναι ρατσίστρια και πως το ποστ ήταν στημένο για την κάνουν να απολυθεί. «Με τραβούσε άλλος υπάλληλος της British Airways. Με ενθάρρυναν να πω πράγματα. Με τραβούσαν βίντεο και το έστειλαν σε φίλους μας».

Πηγή: Sputniknews