Μια από τις πιο σκοτεινές αστυνομικές υποθέσεις που είχαν συγκλονίσει τις ΗΠΑ το 1990 έφτασε στη λύση της 27 χρόνια μετά, με τη σύλληψη μιας 54χρονης γυναίκας.

Ήταν πρωί της 26ης Μαΐου του 1995 όταν χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι της Μαρλίν Γουόρεν, στο Δυτικό Παλμ Μπιτς, στη Φλόρινα.

Όταν άνοιξε είδε στην πόρτα της έναν κλόουν που φορούσε κόκκινη περούκα, κόκκινη μύτη και γάντια, είχε βαμμένο και το πρόσωπό του και κρατούσε ένα μπουκέτο λουλούδια και μπαλόνια.

Πριν προλάβει να απλώσει τα χέρια της, η Γουόρεν δέχτηκε μια σφαίρα στο πρόσωπο και αμέσως έπεσε αιμόφυρτη, με τον κλόουν να απομακρύνεται ψύχραιμα από τη σκηνή, μπαίνοντας σε ένα λευκό αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες. Δύο ημέρες αργότερα η 40χρρονη γυναίκα άφηνε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Το πρωτοσέλιδο της «Sun-Sentinel» την επομένη της δολοφονίας.

Αντιμέτωπη ακόμη και με τη θανατική ποινή

Τριάντα χρόνια μετά, οι αστυνομικές Αρχές της Βιρτζίνια ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν την 54χρονη Σέιλα Κιν, η οποία είχε πυροβολήσει, ως υπεύθυνη για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Κιν, η οποία 12 χρόνια μετά τον φόνο είχε παντρευτεί τον σύζυγο της δολοφονημένης γυναίκας, ήταν για πολύ καιρό ύποπτη αλλά δεν είχε συλληφθεί καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις. Ο άνδρας της Κιν δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν κατηγορίες, ωστόσο, όπως διευκρινίζει το CNN, η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν η 54χρονη έχει ομολογήσει, αναμένεται να εκδοθεί στη Φλόριντα όπου οι δικαστές θα αποφασίσουν αν κινδυνεύει ακόμη και με θανατική ποινή.

Πηγή: Συνελήφθη, 27 χρόνια μετά, η «κλόουν-δολοφόνος» -Ηταν η ερωτική αντίζηλος του θύματος [εικόνες] | iefimerida.gr