Πρόσφυγας από τη Σομαλία είναι ο δράστης των επιθέσεων που διαπράχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Έντμοντον, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Καναδά.

Η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε το όνομα του υπόπτου, ανέφερε πάντως ότι οι Αρχές είχαν ερευνήσει το 2015 μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο άνδρας είχε προσηλυτιστεί σε μια εξτρεμιστική ιδεολογία. Ωστόσο, οι Αρχές της χώρας είχαν αποφανθεί τότε πως δεν ήγειρε απειλή για την ασφάλεια των Καναδών.

Όλα άρχισαν χθες Σάββατο γύρω στις 20:15 (τοπική ώρα, 05:15 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) κοντά στο γήπεδο της πρωτεύουσας της Αλμπέρτα, όπου διεξαγόταν ένας αγωνας του καναδικού φουτμπόλ.

Ένας άνδρας που οδηγούσε αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω σε μεταλλικό κιγκλίδωμα και στη συνέχεια σ' έναν αστυνομικό που βρισκόταν πίσω από το κιγκλίδωμα, εκσφενδονίζοντάς τον σε απόσταση πέντε μέτρων. Ο άνδρας βγήκε από το χτυπημένο όχημά του και μετά κατέφερε τουλάχιστον δύο χτυπήματα με μαχαίρι στον αστυνομικό, πριν διαφύγει πεζή.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η αστυνομία, η οποία είχε στο μεταξύ στήσει οδοφράγματα ελέγχου στην πόλη των 800.000 κατοίκων, εντόπισε τον δράστη και άρχισε τότε μια καταδίωξη στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από δέκα αστυνομικά οχήματα. Προσπαθώντας να διαφύγει, ο οδηγός έριξε εσκεμμένα το όχημά του πάνω σε περαστικούς, τραυματίζοντας ακόμη τέσσερα άτομα.