Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από το μακελειό στο Λας Βέγκας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι νεκροί ξεπερνούν τους 50, ενώ πάνω από 200 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Πόσο αρρωστημένο μυαλό μπορεί να έχει ένας 64χρονος άνδρας, ο οποίος, κραδαίνοντας το ημιαυτόματο όπλο του,το άδειασε πάνω στα κορμιά μουσικόφιλων θεατών; Η αστυνομία γνωρίζει την ταυτότητά του, όμως το μόνο που ανακοινώθηκε επισήμως είναι πως είναι «ντόπιος», ενώ αναζητείται η σύντροφός του, η οποία ταξίδευε μαζί του, όπως αναφέρουν οι αρχές. Καμία αναφορά δεν υπάρχει στα κίνητρά του, όμως η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό.

Τι σκεφτόταν ο άνδρας αυτός, κάτοικος της Νεβάδα, την ώρα που πυροβολούσε ασταμάτητα σκοτώνοντας εν ψυχρώ πάνω από 50 συμπολίτες του σαν να ήθελε να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του στην σκοποβολή;

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια συναυλίας στο πλαίσιο φεστιβάλ κάντρι μουσικής που λάμβανε χώρα στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου Mandalay Bay Hotel, στο οποίο στεγάζονται ένα ξενοδοχείο και ένα καζίνο. Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταγράψει δεκάδες πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της συναυλίας και εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν τον χώρο πανικόβλητοι.

Πώς μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους ένα τέτοιο μακελειό αν σκεφθεί κανείς ότι γι΄αυτό τον άνδρα δεν υπάρχει ποινικό μητρώο.  «Ο Στίβεν Πάντοκ έδρασε μόνος του, σαν να ήταν ένας μοναχικός λύκος», είναι η επίσημη ανακοίνωση του σερίφη του Λας Βέγκας.  Η αστυνομία του Λας Βέγκας προσπαθήσει να διαλευκάνει το μυστήριο αναζητώντας τα κίνητρα τη αποτρόπαιας αυτής πράξης. Μήπως είχε ψυχολογικά προβλήματα; Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν κάποια στιγμή φήμες ότι είχε ακροαριστερές ιδέες και μισούσε θανάσιμα τον Ντόναλντ Τραμπ.

Για να διαλευκάνουν το μυστήριο, οι αρχές του Λας Βέγκας ανακρίνουν σχετικά με την υπόθεση και τη σύντροφό του, Μαριλού Ντάνλεϊ. Ο δράστης δεν ήταν μέλος κάποιας οργάνωσης, ωστόσο, το δωμάτιό του ήταν γεμάτο αυτόματα όπλα γεγονός που δείχνει ότι είχε "κακές" προθέσεις.

Ο Στίβεν Πάντοκ, ο 64χρονος που σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους το βράδυ της Κυριακής αφού άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους σε μια συναυλία από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Λας Βέγκας, είχε τουλάχιστον 10 όπλα μαζί του, έγινε γνωστό από τον σερίφη του Λας Βέγκας.

Ακόμη μια λεπτομέρεια που μπορεί να έχει σημασία για τον Στίβεν Πάντοκ είναι ότι «μπορεί να αυτοπυροβολήθηκε, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υποδιοικητής ΜακΜάχιλ στο δίκτυο CNN.

«Πυροβολήθηκε. Δεν μπορώ να σας πω ότι η αστυνομία τον σκότωσε. Μπορεί να αυτοτραυματίστηκε από το όπλο του (αν εκπυρσοκρότησε)», επεσήμανε ο ΜακΜάχιλ.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε τσεκ ιν στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη. Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 406 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.