Σε ένα ακόμη «φάουλ» υπέπεσε σε δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας κατακραυγή στο διαδίκτυο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές λόγω του κυκλώνα Μαρία, με 16 κατοίκους του νησιού να χάνουν τη ζωή τους. Μιλώντας ενώπιον των κατοίκων, όμως, αντί ο Τραμπ να εκφράσει τη συμπαράστασή του και να υπογραμμίσει τη στήριξη της Ουάσινγκτον στις εργασίες ανακούφισης από την καταστροφή, αυτός επέλεξε να παραπονεθεί για το πόσα ομοσπονδιακά κονδύλια ξοδεύτηκαν για τον σκοπό αυτό.

«Λυπάμαι που σας το λέω, Πουέρτο Ρίκο, αλλά εκτροχιάσατε τελείως τον προϋπολογισμό μας. Ξοδέψαμε πολλά λεφτά, αλλά δεν πειράζει, σώσαμε πολλές ζωές» ήταν τα πρώτα λόγια του Τραμπ σε μία - αποτυχημένη - απόπειρα να κάνει χιούμορ.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, όμως, ο Τραμπ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο «μούδιασμα» στο ακροατήριο. Ξεκίνησε να κάνει σύγκριση με τον τυφώνα Κατρίνα - έναν από τους ισχυρότερους στην ιστορία των ΗΠΑ - που έπληξε τη Φλόριντα το 2005 αφήνοντας πάνω από 1.245 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές στην πολιτεία, με σκοπό ουσιαστικά να... συγχαρεί τους κατοίκους του Πουέρτο Ρίκο επειδή σκοτώθηκαν μόνο 16 από τον κυκλώνα Μαρία.

«Αν δείτε μία πραγματική καταστροφή όπως ο Κατρίνα, και τους εκατοντάδες, εκατοντάδες, εκατοντάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν από αυτόν, και μετά δείτε την καταιγίδα που αντιμετωπίσατε στο Πουέρτο Ρίκο, η οποία ήταν πρωτοφανούς σφοδρότητας, μεγαλύτερη από οτιδήποτε είχε δει κανείς, από την οποία όμως σκοτώθηκαν μόνο 16 άνθρωποι, πρέπει να είστε πολύ περήφανοι» ήταν η ακριβής φράση του Τραμπ.

Για την ιστορία, το Πουέρτο Ρίκο δέχθηκε ομοσπονδιακά κονδύλια ύψους 35 εκατ. δολαρίων για την ανακούφιση από τον τυφώνα Μαρία, τη στιγμή που η πολιτεία της Φλόριντα δέχθηκε 691 εκατ. για τον κυκλώνα Ίρμα και το Τέξας 323 εκατ. για τον Χάρβεί.