Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
0unbadklqbrjy6gzhcc8
Διεθνή

Καταλονία: Έκκληση Ταγιάνι για ενότητα και διάλογο

«Να δουλεύουμε μαζί, αρμονικά και ενωμένοι» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έκκληση για «ενότητα και διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό» απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης που έγινε στην Ολομέλεια του Στρασβούργου για την Καταλονία.

«Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη δημοκρατία ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι να δουλεύουμε μαζί, αρμονικά και ενωμένοι» δήλωσε ο κ. Ταγιάνι.

«Κανείς δεν παίρνει ελαφρά τα γεγονότα της Κυριακής» διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι μονομερείς αποφάσεις, περιλαμβανομένων των διακηρύξεων ανεξαρτησίας από ένα κυρίαρχο κράτος είναι αντίθετα προς την ευρωπαϊκή έννομη τάξη και οδηγούν στην πρόκληση επικίνδυνων διχασμών».

Από αυτό εδώ το κοινοβούλιο «απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία και εις βάθος συζήτηση που θα ενθαρρύνει τον διάλογο στην Ισπανία, με παράλληλο σεβασμό στο συνταγματικό πλαίσιο, περιλαμβανομένου του Καθεστώτος Αυτονομίας της Καταλονίας και ο οποίος θα επαναφέρει την πολιτική στους θεσμούς» συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον θεματοφύλακα των Συνθηκών, όπως είπε, για την καθαρή θέση που εξέφρασε στο Κοινοβούλιο.