Την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον Ισπανό πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, ενάντια στις αποσχιστικές προσπάθειες της Καταλονίας και υπέρ μιας ενωμένης Ισπανίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής Προεδρίας, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε το απόγευμα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανό πρωθυπουργό, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι «κατανοεί απόλυτα την ανάγκη για τήρηση της συνταγματικής τάξης της Ισπανίας» και ότι «η Κύπρος θα προσφέρει σταθερή στήριξη στην ισπανική κυβέρνηση, τόσο εντός της ΕΕ όσο και στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και σε όποιο άλλο διεθνές βήμα η Κύπρος συμμετέχει».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Μ. Ραχόι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Ραχόι, δήλωσε στον Ν. Αναστασιάδη ότι η ισπανική κυβέρνηση «στηρίζει σθεναρά τις προσπάθειές του για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, βασισμένη στις αρχές της ΕΕ και των αποφάσεων του ΟΗΕ».

Οι κύριοι Αναστασιάδης και Ραχόι, συμφώνησαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης των ηγετών των χωρών του Νότου, που θα πραγματοποιείτο στη Λευκωσία στις 9 με 10 Οκτωβρίου, υπό το φως και των κρίσιμων συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στην ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης.

Συμφώνησαν επίσης, η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία το πρώτο δεκαήμερα του Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ