Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο περιστατικό βρέθηκαν κτηνίατροι στη Μιανμάρ, οι οποίοι έσωσαν τη ζωή μίας αρκούδας αφαιρώντας πλήρως τη γλώσσα της, η οποία είχε γίνει τεράστια από πρήξιμο.

Η 18 μηνών αρκούδα και ο αδερφός της είχαν διασωθεί όταν ήταν μωρά ακόμα, από μοναχούς στη Μιανμάρ προτού διακινητές τις πουλήσουν στην Κίνα. Ωστόσο, στη διάρκεια της ζωής της η γλώσσα της μιας αρκούδας άρχισε να πρήζεται ασταμάτητα, με αποτέλεσμα να σέρνεται στο έδαφος, καθώς δεν χωρούσε στο στόμα της, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. 

Οι κτηνίατροι προχώρησαν σε μία επέμβαση αφαίρεσης μέρους της διογκωμένης γλώσσας, αλλά αυτή άρχισε να πρήζεται ξανά, μην αφήνοντας άλλη επιλογή στους γιατρούς από το να αφαιρέσουν ολόκληρη τη γλώσσα. Η επέμβαση ήταν επιτυχής καθώς μετά από τέσσερις ώρες οι χειρούργοι κατάφεραν να αφαιρέσουν όλη τη γλώσσα, η οποία, όπως δήλωσαν, ζύγιζε 3 κιλά.

Πλέον η αρκούδα έχει μία κανονική ζωή, με τους γιατρούς να αναζητούν τι προκάλεσε την διόγκωση της γλώσσας της. Η πιθανότερη αιτία είναι η ελεφαντίαση που προκλήθηκε από τσίμπημα κουνουπιού, ασθένεια συχνή στη Μιανμάρ.

Η αρκούδα μετά την αφαίρεση της γλώσσας της.