Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από τις ταραχές που σημειώθηκαν σήμερα στην Κένυα, στο περιθώριο των προεδρικών εκλογών τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση, σύμφωνα με νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Συνολικά, τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ταραχές αυτές, εκ των οποίων οι δέκα από σφαίρες. Η κατάσταση ορισμένων τραυματιών κρίνεται πολύ σοβαρή. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε μια πέτρα στο πρόσωπο, σε συγκρούσεις στην πόλη Ογιούγκις, στη δυτική Κένυα.

Η κατάσταση στο Κισούμου παραμένει τεταμένη. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα από κλαδιά δέντρων, πέτρες και καλώδια μέσα και γύρω από την πόλη. Τα καταστήματα κατέβασαν ρολά και οι δρόμοι ερήμωσαν.

Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα εκλογικά τμήματα έχουν ανοίξει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά η ψηφοφορία εμποδίστηκε σε ορισμένες περιοχές, λόγω των ταραχών. Για τον λόγο αυτό, η ψηφοφορία αναβάλλεται για το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, στις περιφέρειες Χόμα Χέι, Κισούμου, Μιγκόρι και Σιάγια – όλες βρίσκονται στη δυτική Κένυα, το προπύργιο της αντιπολίτευσης.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ