Η σαουδαραβική επενδυτική εταιρεία Kingdom Holding ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει τη στήριξη της κυβέρνησης μετά την σύλληψη του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της, του πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στη διάρκεια της νύχτας.

Ο Αλουαλίντ, από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στη χώρα, είναι ένας από τους πολλούς πρίγκιπες, υπουργούς και πρώην υπουργούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο υψηλόβαθμοι σαουδάραβες αξιωματούχοι.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Kingdom Holding, που όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της είναι ο Ταλάλ Ιμπραχήμ αλ-Μαϊμάν, έλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης και η εταιρεία θα συνεχίσει "να λειτουργεί κανονικά", σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο.

Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ, ένας ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν και εγγονός του ιδρυτή του βασιλείου βασιλιά Αμπντουλαζίζ αλ-Σαούντ, έχει μερίδια σε πολλές κολοσσιαίες πολυεθνικές, μεταξύ των οποίων και η Citigroup, η Twitter, η διαδικτυακή εταιρεία ταξί Lyft και η Time Warner.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ