Σύμφωνα με το άρθρο του Νew Yorker o Χάρβεϊ Γουάινστιν χρησιμοποίησε τεράστια μέσα στην προσπάθεια να κουκουλώσει τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στις οποίες είχε προέβη κατά το παρελθόν  προσλαμβάνοντας μέσω των δικηγόρων του πρώην μυστικούς πράκτορες που έκαναν έρευνα δηλώνοντας ψευδείς ταυτότητες ή δημοσιογράφους του σκανδαλοθηρικού Τύπου. Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές καθώς απ΄ότι φίνεται ο 65χρονος κινηματογραφικός μεγιστάνας ανέπτυξε αυτή "τη στρατιά κατασκόπων τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2016.

Απώτερος σκοπός του παραγωγού ήταν να εμποδίσει μάταια τη δημοσίευση των κατηγοριών εις βάρους του, γεγονός που αποδεινύεται από τα δεκάδες έγγραφα που επικαλείται το περιοδικό. Παράλληλα ο Γουάνιστιν και η ομάδα του διενεργούσαν επίσης έρευνα για τους ίδιους του δημοσιογράφους, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελό τους την προσωπική και σεξουαλική τους ζωή, προηγούμενες δημοσιογραφικές τους έρευνες και εν δυνάμει αντιδικίες τους, σε μια προσπάθεια να τους διαψεύσουν, να τους δυσφημίσουν ή να τους εκφοβίσουν.

 Έρευνα και για δημοσιογράφους

Επιπροσθέτως σύμφωνα πάντα με το New Yorker, ο Γουάινστιν απέσπασε επίσης πληροφορίες από τον Ντίλαν Χάουαρντ, διευθυντή σύνταξης της American Media Inc.Ένας από τους δημοσιογράφους του περιοδικού τηλεφώνησε στην πρώην σύζυγο του σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροντρίγκες για να τής σχολιάσει αρνητικά την ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκάουαν, με την οποία ο σκηνοθέτης είχε μια αισθηματική σχέση.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το ότι ο Ρόναν Φάροου, ο συντάκτης του άρθρου του New Yorker --γιος της Μία Φάροου και του Γούντι Αλεν-- διευκρινίζει ότι ο Γουάινστιν χρησιμοποιούσε ντετέκτιβ για να κάνουν έρευνα για τους δημοσιογράφους που έγραφαν αρνητικά άρθρα γι αυτόν εδώ και χρόνια. Ενώ και το New Yorker γράφει επίσης ότι πρώην εργαζόμενοι του Γουάινστιν προσελήφθησαν εκ νέου με το πρόσχημα να κάνουν έρευνες για ένα βιβλίο με θέμα "τα ωραία χρόνια της Miramax", της εταιρίας παραγωγής του Χάρβεϊ Γουάινστιν και του αδελφού του Μπομπ. Αντί γι αυτό χρησιμοποιήθηκαν για να συγκεντρώσουν λίστες πρώην εργαζομένων και γυναικών ηθοποιών, να έρθουν σε επαφή μαζί τους... και να τους εκφοβίσουν.

 Η πλευρά Γουάνστιν

Η εκπρόσωπος του Γουάινστιν, η Σάλι Χόφμιστερ και ο Μπόις δεν απάντησαν στις κλήσεις του AFP για να προβούν σε σχόλια. Η Χόφμιστερ δήλωσε στο New Yorker: "Ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας να υποδηλώνεται ότι πρόσωπα ήταν στόχοι ή αντικείμενο απόπειρας εκβιασμού", επικαλούμενη "συνωμοσία".