Την «απάνθρωπη δικτατορία» της Πιονγιάνγκ κατήγγειλε από τη Σεούλ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του ενώπιον των μελών του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Απευθυνόμενος στη Βόρεια Κορέα, ο Τραμπ διεμήνυσε «μη μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε», ενώ, απευθυνόμενος στα μέλη του νοτιοκορεάτικου κοινοβουλίου, τα προέτρεψε να «μην αφεθούν να εκφοβιστούν» από την Πιονγιάνγκ.

«Δεν θα επιτρέψουμε οι αμερικανικές πόλεις να απειλούνται με καταστροφή» διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι «έχει έρθει η ώρα της ισχύος» έναντι της Βόρειας Κορέας.

Αναφερόμενος στην «απάνθρωπη δικτατορία» του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Τραμπ έκρινε ότι «μακράν του να εγγυάται την ισότητα των πολιτών της, αυτή η απάνθρωπη δικτατορία τους μετράει (...) με βάση αυθαίρετα κριτήρια που αφορούν την πίστη τους προς (τον αρχηγό) του κράτους».

Ο Τραμπ προέτρεψε όλες τις χώρες του κόσμου να ενωθούν και να απομονώσουν την Πιονγιάνγκ αρνούμενες να της προσφέρουν «οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, ή αποδοχής» ή την «προμήθεια» οποιουδήποτε αγαθού.