Τουλάχιστον 184 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από μαχητές σε τέμενος στην βόρεια επαρχία Σινά της Αιγύπτου, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 120 άνθρωποι. 


Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, μασκοφόροι περικύκλωσαν το τέμενος και άρχισαν να πυροβολούν κατά των πιστών. Σχεδόν ταυτόχρονα μία άλλη ομάδα ανθρώπων ζωσμένοι με εκρηκτικά εισέβαλαν στο κτίριο και ανατινάχθηκαν παρασέρνοντας στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους. 

Αμέσως μετά τις απανωτές εκρήξεις οι πιστοί έτρεχαν να σωθούν, αλλά εκεί τους περίμενε μία Τρίτη ομάδα ανθρώπων που κυριολεκτικά τους «γάζωνε».

Το λουτρό αίματος έγινε στο τζαμί Αλ Ραουντά στο κέντρο της πόλης Μπιρ Αλ Αμπντ στην Αίγυπτο. 

Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστοί που έγιναν στόχος της επίθεσης είναι υποστηρικτές της δράσης των αρχών ασφαλείας της Αιγύπτου στη μάχη που δίνουν ενάντια στους τζιχαντιστές αντάρτες, που ελέγχουν περιοχές της χερσονήσου του Σινά.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι συναντάται με αξιωματούχους ασφαλείας της χώρας για να συζητήσει το περιστατικό.