Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Oxford Street και στον σταθμό Oxford Circus του μετρό του Λονδίνου ο οποίος έχει εκκενωθεί, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς.

Η αστυνομία του Λονδίνου αρχικά ανέφερε ότι διαχειρίζεται το περιστατικό στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία. Οι αρχές έσπευσαν στην περιοχή έπειτα από πληροφορίες για πυροβολισμούς στην Oxford Street, αλλά μετά από έρευνα οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC, πιθανότατα ο πανικός να προκλήθηκε από έκρηξη σε καλώδια λόγω βραχυκυκλώματος που επιβάτες στο μετρό πέρασαν για πυροβολισμούς.

Με νεότερη ενημέρωση η αστυνομία αναφέρει πως η μόνη τραυματίας είναι μία γυναίκα η οποία έχει τραυματιστεί ελαφρώς στην προσπάθεια να βγει από τον σταθμό του μετρό.

Περίπου μία ώρα μετά την εκκένωση, ο σταθμός του μετρό άνοιξε ξανά.

Πανικός και φωνές για βόμβα

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο σημείο.

Σμφωνα με χρήστες του Twitter, άνθρωποι έτρεχαν έξω από τον σταθμό με κάποιους να φωνάζουν «βόμβα», ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας. Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης των μεταφορών, Transport for London, οι συρμοί διέρχονται αλλά δεν σταματούν στον σταθμό εξαιτίας ενός περιστατικού που δεν έχει διευκρινιστεί.

Ρεπόρτερ του BBC ανέφερε πως είδε πολλούς ανθρώπους να τρέχουν σαν πλήθος για να βγουν από τον σταθμό, με πολλούς από αυτούς να κλαίνε και να φωνάζουν πιστεύοντας ότι υπήρχαν πυροβολισμοί ή βόμβα.

Μία χρήστης του Twitter έγραψε ότι κάποιοι πελάτες πανικοβλήθηκαν και κρύφτηκαν στα δοκιμαστήρια καταστήματος ρούχων. Σημειώνεται ότι σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου βρίσκεται πλήθος κόσμου λόγω της Black Friday.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την περιοχή: